GEDEGEN, SNEL & EFFICIËNT

Door de jaren heen heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld. Een werkwijze die zich kenmerkt en onderscheidt in daadkracht en efficiëntie. Op deze pagina vertel ik je hoe ik te werk ga, waarom ik het zo doe en wat de kosten zijn.

GEDEGEN, SNEL & EFFICIËNT

Door de jaren heen heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld. Een werkwijze die zich kenmerkt en onderscheidt in daadkracht en efficiëntie. Op deze pagina vertel ik je hoe ik te werk ga en waarom.  

ONZE WERKWIJZE

Ontdek de Voordelen van Ons Efficiënte Intakegesprek

Wij noemen ons intakegesprek graag een dieptegesprek. We duiken meteen de diepte in, zowel figuurlijk als letterlijk! Het dieptegesprek vormt een essentieel onderdeel van ons hypnoseproces. Hier krijgen we de kans om meer over jou te leren, je situatie te begrijpen en inzicht te krijgen in je doelen, behoeften en eventuele verborgen problemen. Maar laten we eerlijk zijn, het is ook een geweldige manier om elkaar wat beter te leren kennen voordat we echt de diepte ingaan.

Tijdens ons dieptegesprek bespreken we ook je medische achtergrond, eerdere therapie-ervaringen en praten we over specifieke klachten of doelen waarvoor je hypnotherapie zoekt. En ja, we gaan zelfs praten over je levensstijl, stressniveaus en andere belangrijke factoren die invloed kunnen hebben. Alles om ervoor te zorgen dat we een holistisch beeld krijgen en een behandelplan op maat kunnen maken – want jij verdient niets minder dan dat!

Maar weet je, ons dieptegesprek is er niet alleen om serieuze zaken te bespreken. We kunnen ook eventuele vragen of zorgen over hypnose uit de weg ruimen en zelfs een beetje lachen. Het is tenslotte belangrijk dat je je op je gemak voelt en vertrouwen hebt in het proces.

Voor sommige issues hebben we misschien niet eens een dieptegesprek nodig. Als je bijvoorbeeld langs komt om te stoppen met roken of emotie eten, kunnen we vaak al tijdens de eerste sessie een korte intake doen en daarna meteen beginnen met de hypnosesessie. Maar als het gaat om chronische of psychische klachten, dan is een grondig dieptegesprek vaak onmisbaar. Het zorgt ervoor dat we precies weten waar we aan werken en dat we jou snel en efficiënt kunnen helpen. We houden van doelgericht werken, en we zeggen altijd: “We zijn blij als je snel weer weg bent!” Want dat betekent dat je weer op weg bent naar een leven zonder de problemen waar je voor kwam. En dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait.

Al een tijdje dacht ik eraan om Miranda te benaderen. Maar ik kan jullie vertellen, je moet niet twijfelen maar gewoon doen. Het is bizar om te zien hoe het onderbewuste brein werkt en wat ik slechts in 3 sessies heb bereikt. Miranda luistert goed naar de uitdagingen waar je tegenaan loopt en weet precies hoe ze je kan helpen zolang jij je ervoor open stelt.

Een trauma waar ik al bijna twee jaar mee rondliep, was na 1 hypnose sessie op de achtergrond geplaatst. Ik denk er nog wel eens aan maar schiet niet meer in de emoties. Heerlijk! Als ik in de toekomst weer ergens tegenaan loop zal ik zeker terug gaan naar Miranda. Dit was de allerbeste investering die ik gedaan heb om aan mezelf te werken.

Manuela

de Kracht van Het Dieptegesprek: Haal de Oorzaken naar Boven!

Jeetje, laten we eerlijk zijn. Het leven zit soms vol verrassingen, en niet altijd de leuke soort! Maar weet je, er is altijd een reden waarom ‘iets’ gebeurt. Dat je onderbewustzijn een eigen willetje lijkt te hebben, is zo klaar als een klontje. En dat jij er dan last van hebt en er zo snel mogelijk vanaf wilt, nou, dat is niet meer dan logisch. Maar laten we eens goed kijken naar de rode draad hier. Er zit namelijk een belangrijke boodschap verborgen in dat gedrag van jou.

Geloof het of niet, maar gedrag heeft eigenlijk altijd een positieve intentie. Hoe lastig het ook voor je kan zijn, ergens, diep van binnen, heeft dat gedrag je altijd op de een of andere manier geholpen.

Laat me je een voorbeeld geven:

Een tijdje terug kwam er een oudere dame onze praktijk binnen. Ze klaagde over rugklachten. Deze klachten waren zo ernstig dat ze was afgekeurd, een uitkering ontving en zelfs gebruikmaakte van een invalidekaart. Dus, ik stelde haar de vraag: “Stel je voor dat die rugpijn gewoon verdwijnt als sneeuw voor de zon. Hoe zou dat voor je zijn?” Na een moment van stilte antwoordde ze: “Maar dan raak ik al mijn voordelen kwijt. Dat wil ik niet.”

Tja, onbewust hield ze dus die rugpijn in stand omdat ze er eigenlijk stiekem wel wat voordelen aan ontleende. Dat is toch typisch ons onderbewuste brein. Helaas kon ik haar niet helpen. Ik kan immers niets doen wat je niet wilt. Dat dieptegesprek is voor ons als therapeuten essentieel. Het helpt ons om duidelijkheid en inzicht te krijgen in jouw onderbewuste wereld en dus in jouw gedrag. Want waarom doe je eigenlijk wat je doet? Dat is de grote vraag waar we samen een antwoord op gaan vinden

Voorbeeldvragen van het dieptegesprek

Wat er aan bod komt is afhankelijk van de hulpvraag. Stel dat je komt voor psychische problemen, bijvoorbeeld een burn-out. Dan is het belangrijk om te weten:

  • Hoe vaak heb je een burn-out gehad en wanneer?
  • Hoe ziet het gezin van herkomst eruit?
  • Gebruik je medicijnen?
  • Ervaar je lichamelijke klachten?
  • Hoe ziet je jeugd eruit?
  • Wat voor type ben je?
  • Waar wil je naartoe?
  • Wie wil je zijn zonder burn-out?
  • Uit wat voor ouderlijk gezin kom je?

de Kracht van Lichaamstaal en het Dieptegesprek voor Persoonlijke Groei

In onze benadering geloven we sterk in het belang van een diepgaand gesprek. Wanneer het dieptegesprek goed verloopt, is al 75% van de therapie geslaagd en kunnen we sneller vooruitgang boeken. Ook besteden we veel aandacht aan de lichaamstaal van onze cliënten. We letten op wat er gebeurt en wat we zien bij de vragen die we stellen. Op die manier kunnen we samen effectief werken aan jouw welzijn.

de Kracht van Eerlijke Signalen: Het Lichaam Liegt Nooit

In mijn praktijk geloof ik sterk in de kracht van eerlijke communicatie. Het lichaam vertelt ons vaak de waarheid die woorden soms kunnen verhullen. Daarom begin ik altijd met een diepgaand gesprek. Zonder dit gesprek is het lastig om te begrijpen waarom het onderbewuste zo reageert. Ik vermijd het ‘aanklooien en hopelijk raakschieten’-benadering; elk individu verdient een doelgerichte aanpak. Het werken met mensen is voor mij een waardevolle taak, waarbij ik me als mens én als therapeut ten volle verantwoordelijk voel. Samen streven we naar een positieve verandering en een diepere verbinding met jezelf.

Heb je last van innerlijke druk? Voel je je hierdoor beperkt in je leven? Wil je graag vooruitgang boeken? Dan staan wij klaar om je snel en efficiënt te begeleiden

Tarief

Natuurlijk wil je graag weten wat de kosten zijn en of er mogelijkheden zijn voor vergoeding vanuit je verzekeraar of werkgever.

Klik op deze link om te ontdekken wat de opties zijn. We staan klaar om je te helpen met alle informatie die je nodig hebt!

Nu direct een afspraak plannen?

Kies een datum en tijd die jou het best past en reserveer deze direct in mijn agenda. 

Of heb je toch nog een vraag?

Stel hem hier en ik bel of mail je persoonlijk terug.

6 + 7 =