GEDEGEN, SNEL & EFFICIËNT
Door de jaren heen heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld. Een werkwijze die zich kenmerkt en onderscheidt in daadkracht en efficiëntie. Op deze pagina vertel ik je hoe ik te werk ga, waarom ik het zo doe en wat de kosten zijn.
GEDEGEN, SNEL & EFFICIËNT
Door de jaren heen heb ik mijn eigen werkwijze ontwikkeld. Een werkwijze die zich kenmerkt en onderscheidt in daadkracht en efficiëntie. Op deze pagina vertel ik je hoe ik te werk ga en waarom.
MIJN WERKWIJZE
Intakegesprek voor een efficiënte behandeling
Eigenlijk noem ik het intakegesprek een dieptegesprek. We gaan direct de diepte in. Het dieptegesprek is een belangrijk onderdeel van het hypnoseproces. Zo krijg de hypnotherapeut de mogelijkheid om meer informatie over jou te verzamelen, inzicht te krijgen in je persoonlijke situatie, doelen, behoeften en eventuele onderliggende problemen. Het doel van het dieptegesprek is om een vertrouwensband op te bouwen, relevante informatie te verzamelen en een behandelplan op maat te maken dat aansluit bij jouw specifieke behoeften.
Daarnaast zullen er vragen gesteld worden over je medische achtergrond, eventuele eerdere therapie-ervaringen, specifieke klachten of doelen waarvoor je hypnotherapie zoekt. Levensstijl, stressniveaus en andere relevante factoren zullen ook aan bod komen. Door deze informatie te verzamelen, is de hypnotherapeut in staat om een holistisch beeld te krijgen van jouw situatie en de best mogelijke aanpak.
Het dieptegesprek is er ook om eventuele vragen of zorgen die je hebt over hypnose te bespreken en misverstanden uit de weg te ruimen. Dit zorgt voor een gevoel van vertrouwen en comfort.
Het dieptegesprek is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat de hypnotherapie effectief is en afgestemd is op jouw specifieke behoeften en doelen.
Niet voor alle soorten problemen is er een dieptegesprek nodig. Kom je bijvoorbeeld voor stoppen met roken of emotie eten dan is het vaak al mogelijk om tijdens de eerste sessie een korte intake te doen en daarna direct een hypnosesessie.
Zijn het chronische klachten en/of psychische klachten dan is een uitgebreid dieptegesprek vaak essentieel. Dit voorkomt dat we langer bezig zijn dan nodig is. Ik hou van daadkracht en oplossingen. Ik zeg vaak: “ik ben blij als je weer snel weg bent”. Dan doe je het namelijk zelf en ben je weer in staat om je eigen leven te leiden verlost van hetgeen waar je voor kwam.
Al een tijdje dacht ik eraan om Miranda te benaderen. Maar ik kan jullie vertellen, je moet niet twijfelen maar gewoon doen. Het is bizar om te zien hoe het onderbewuste brein werkt en wat ik slechts in 3 sessies heb bereikt. Miranda luistert goed naar de uitdagingen waar je tegenaan loopt en weet precies hoe ze je kan helpen zolang jij je ervoor open stelt.
Een trauma waar ik al bijna twee jaar mee rondliep, was na 1 hypnose sessie op de achtergrond geplaatst. Ik denk er nog wel eens aan maar schiet niet meer in de emoties. Heerlijk! Als ik in de toekomst weer ergens tegenaan loop zal ik zeker terug gaan naar Miranda. Dit was de allerbeste investering die ik gedaan heb om aan mezelf te werken.
Dieptegesprek haalt oorzaak naar boven
De rode draad moet duidelijk zijn. Er is een reden dat er “iets” gebeurd. Dat je onderbewustzijn iets doet wat je niet wilt, die is duidelijk. Dat jij er last van hebt en vanaf wilt, dat is logisch. De reden waarom het gebeurd is een belangrijke. Gedrag heeft een positieve intentie. Hoe vervelend het ook voor je is, je hebt er – om jezelf te beschermen – altijd profijt van gehad. Laat ik eens een voorbeeld geven:
Twee jaar geleden kwam er een oudere dame mijn praktijk in. Ze had rugklachten. Hierdoor was ze afgekeurd, kreeg ze een uitkering en mocht ze gebruik maken van een invalidekaart. Ik vroeg aan haar: “hoe zou het voor je zijn als de rugpijn tot het verleden behoort”. Ze dacht even na en zei toen: “Maar dan ben ik al mijn voordelen kwijt. Dat wil ik niet”.
Onbewust wordt de rugpijn dus in stand gehouden omdat ze er profijt van heeft. Zo werkt het onderbewuste brein nu eenmaal. Deze dame kon ik dus ook niet helpen. Ik kan namelijk niets doen wat je niet wilt. Het dieptegesprek is voor mij als therapeut nodig om duidelijkheid en inzicht te krijgen in je onderbewuste leven en dus in je gedrag. Waarom doe je wat je doet!
Voorbeeldvragen van het dieptegesprek
Wat er aan bod komt is afhankelijk van de hulpvraag. Stel dat je komt voor psychische problemen, bijvoorbeeld een burn-out. Dan is het belangrijk om te weten:
- Hoe vaak heb je een burn-out gehad en wanneer?
- Hoe ziet het gezin van herkomst eruit?
- Gebruik je medicijnen?
- Ervaar je lichamelijke klachten?
- Hoe ziet je jeugd eruit?
- Wat voor type ben je?
- Waar wil je naartoe?
- Wie wil je zijn zonder burn-out?
- Uit wat voor ouderlijk gezin kom je?
Lichaamstaal en het dieptegesprek
Is het dieptegesprek goed, dan is 75% van de therapie al geslaagd en zijn we eerder klaar met de therapie. Ook kijk ik heel goed naar de lichaamstaal van de persoon die tegenover mij zit. Wat gebeurt er en wat zie ik bij de vragen die ik stel.
Het lichaam liegt nooit
Woorden kunnen vaak om de waarheid heen draaien. Ik werk nooit zonder dieptegesprek. Zonder dieptegesprek is het lastig om te achterhalen waarom het onderbewuste zo reageert. Ik noem het: “aanklooien en hopelijk raakschieten. Daar pas ik voor. Werken met mensen is prachtig werk om te doen en daar voel ik mij heel verantwoordelijk voor als mens en als therapeut.
Ervaar jij een interne last? Voel jij je hierdoor beperkt? Wil je graag verder met je leven?
Dan ben ik er om jou snel en efficiënt te begeleiden.
Kosten
Uiteraard wil je weten wat de kosten zijn en of je wellicht gebruik kunt maken van een vergoeding vanuit jouw verzekeraar of werkgever.
Klik op deze link en ontdek wat de mogelijkheden zijn.