“Hypnose is het nieuwe mediteren.”

Miranda Meiners

Verschil tussen hypnose en mediteren

Hypnose is bij het grote publiek vooral bekend van shows op tv en in het theater. Het doel van die hypnose vorm is eigenlijk entertainment. De meer wetenschappelijk hypnose, heeft weliswaar een overeenkomst met de theatervorm, maar kan verder nauwelijks vergeleken worden.

De enige overeenkomst tussen theater en medische hypnose is het gebruikmaken van de kracht van het menselijke brein. Ik noem het graag MindPower. Deze MindPower kun je gebruiken om met de diepere lagen in jezelf te communiceren.

Tijdens ons leven maken we veel mee. Al deze gebeurtenissen nestelen zich op diepere lagen in je brein. Wat ervoor kan zorgen dat ze het je in je leven nu knap lastig kunnen maken.

1. Angsten.

2. Lichamelijke klachten.

3. Chronische pijnen.

4. Psychische klachten

5. Fysieke klachten

Mediteren

Om je lekkerder in je vel te gaan voelen, kun je bijvoorbeeld gaan mediteren. Meditaties kun je in drie stukken hakken:

1. Meditaties die gericht zijn op intense concentratie op 1 object.

2. Meditaties die erop gericht zijn om de geest juist volledig leeg te maken.

3. Geleide meditaties

“Hypnose kun je vergelijken met geleide meditatie. Alleen gaat hypnose verder waar meditatie stopt.”

Miranda Meiners

Hypnose gaat verder waar meditatie stopt

Met hypnose breng de therapeut of jijzelf d.m.v. zelfhypnose, positieve veranderingen teweeg in het onderbewustzijn (onderbewuste brein). Het kritische denken wordt dan tijdelijk omzeilt. Ik zeg vaak: “we sturen het kritische denken even op vakantie”. Hierdoor ontstaat er een directere toegang tot het onderbewustzijn. Een geleide meditatie doet dat ook een beetje, maar met hypnose gebeurt het gerichter, sneller en efficiënter.

Hypnose is een veel gerichter trance dan een geleide meditatie. Tijdens een geleide meditatie ga je in een lichte trance. Dit kun je vergelijk met het lezen van een boek of opgaan in een film. Met hypnose is het mogelijk om een veel diepere staat van trance te bereiken zodat het onderbewustzijn nog beter toegang verleent.

Geleide meditatie heeft soms meer betrekking op het bewuste denken, en je doet het ook vooral met je bewuste denken. Hypnose niet.

Tijdens hypnose is het juist belangrijk dat het bewuste denken even op vakantie gaat om zo direct met het onderbewustzijn aan de slag te kunnen.

Je onderbewustzijn is dat deel wat verantwoordelijk is voor je gevoel en je gedrag. Het bewustzijn stuurt je onderbewustzijn aan. Je kunt dus wel nagaan, dat diepgaande veranderingen in je onderbewustzijn moeten plaatsvinden.

Hoe effectief is Hypnose?

Zonder te overdrijven is Hypnose een bijzonder krachtig instrument om diverse problemen aan te pakken. De laatste jaren wordt de techniek ook steeds meer in ziekenhuizen toegepast voor onder meer mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom of als middel om mensen te opereren als deze mensen allergisch zijn voor narcotische medicijnen.

Steeds meer wetenschappelijke artikelen worden gepubliceerd, die de kracht en potentie van Hypnose onderstrepen.

Mensen komen bij mij omdat ze snel resultaat willen. Ze lopen vast in hun leven, ervaren veel psychische en/of lichamelijk klachten of hebben chronische pijnen. Hebben alles al geprobeerd en reiken uit naar een laatste strohalm. Snel resultaat betekent niet een jaar praten maar binnen korte tijd, binnen enkele sessies.

In de praktijk merk ik dat twee tot drie sessies vaak voldoende is om een fundamentele verandering te realiseren. Blijkt het dat als er bijvoorbeeld spreekangst is of depressie en dat hier gekoppelde traumatische ervaringen aan ten grondslag ligger, dan is het mogelijk dat 3 sessies niet voldoende is.

Na een driejarig onderzoek publiceerde het blad Psychotherapie de volgende cijfers:

  • Psychotherapie was na 600 sessies bij 38% van de mensen succesvol
  • Gedragstherapie was na 22 sessies bij 72% van de mensen succesvol
  • Hypnotherapie was na 6 sessies bij 93% van de mensen succesvol

Meditaties zijn ontzettend waardevol en blijf het ook alsjeblieft doen als je ermee bezig bent. Je kunt mediteren ook prima combineren met hypnose. Mijn jarenlange ervaring door het werken met honderden mensen heeft bewezen dat hypnose veel krachtiger en doeltreffender werkt. Het bouwt en verstevigt het fundament wat is gaan wankelen. Hoe gek het misschien ook klinkt.

Met hypnose her-programmeer je de programma’s in je onderbewuste brein.

Het is niet voor niets dat artsen, psychiaters, psychologen en fysiotherapeuten steeds vaker doorverwijzen naar een gekwalificeerde hypnotherapeut.

Ben je visueel ingesteld. Kijk mijn vlog waarin ik uitleg geef over hypnose.

Wil je al direct aan de slag met je eigen thema’s? Dat kan. Speciaal daarvoor heb ik een training zelfhypnose ontwikkeld. Deze is misschien wel het meest waardevolle wat je jezelf cadeau kunt doen.

“Met hypnose her-programmeer je de programma’s in je onderbewuste brein.”

Miranda Meiners

 

 

Het is niet voor niets dat artsen, psychiaters, psychologen en fysiotherapeuten steeds vaker doorverwijzen naar een gekwalificeerde hypnotherapeut.

Ben je visueel ingesteld. Kijk op mijn YouTube Kanaal waarin ik uitleg geef over hypnose. https://www.youtube.com/channel/UCEk30q9Gu8ck8lMXFhJc72g/featured 

Wil je al direct aan de slag met je eigen thema’s? Dat kan. Speciaal daarvoor heb ik een training zelfhypnose ontwikkeld. Deze is misschien wel het meest waardevolle wat je jezelf cadeau kunt doen.

Wil je reageren of heb je een vraag?

4 + 2 =