12 DAAGSE OPLEIDING HYPNOSE / HYPNOTHERAPIE (start jan.’24)

IN 12 DAGEN HYPNOSE / HYPNOTHERAPIE LEREN

Er is veel spraakverwarring rondom hypnose en hypnotherapie. Hypnose is het proces om een persoon in hypnose / trance te brengen. Hierna volgt de hypnotherapie als middel tegen psychische, chronische en lichamelijke klachten.

Je leert hoe je mensen helpt, zodat ze niet terugvallen in oude patronen

Hypnotherapie werkt met het onderbewuste brein. Dit brein bevat gedachten, gevoelens, overtuigen en herinneringen waar we ons niet bewust van zijn. Eigenlijk draait het elke dag zijn/haar programma’s af. Deze programma’s kun je onder hypnose her-programmeren.

Je leert krachtige technieken

Krachtige technieken om iemand in hypnose te brengen is een onmisbaar onderdeel van deze training. Testen op welk niveau iemand is in hypnose en hoe je met behulp van directe suggesties problemen oplost.

Je leert oorzaken achterhalen en problemen blijvend op te lossen

Met hypnotherapie bedoel ik het totale proces van iemand in hypnose brengen en daarbij door middel van therapie zoals bijvoorbeeld delenwerk, universele therapie, regressietherapie, op zoek gaan naar de oorzaak van een probleem om het daarna te helen.

“Dat dit allemaal mogelijk is. Bewust is het niet altijd te bevatten maar onbewust…. Magische ervaring. Dit zet mijn praktijk  op de kaart”

LEREN VERANDERINGEN VERANKEREN
IN HET ONDERBEWUSTZIJN

Krachtige en blijvende veranderingen teweegbrengen

Wil je blijvende veranderingen verankeren in het onderbewuste en wil je dat inzetten in je eigen leven en dat van anderen? Dagdroom je ervan om hypnotherapeut te worden en je skills in te zetten om mensen (of jezelf) te helen van lichamelijke, psychische en/of chronische klachten? Dan is deze Hypnose/hypnotherapie opleiding precies wat jij zoekt.

Hoe kies je de juiste hypnose / hypnotherapie opleiding

Vaak krijgen we de vraag voorgelegd: Hoe kies je een hypnoseopleiding? Waarom zouden we voor deze kiezen? En inderdaad, als je een hypnoseopleiding wilt gaan volgen, dan is er een ruim aanbod en hoe maak je dan een overwogen keuze.

Het ultieme pluspunt?

Je gaat aan de slag met directe- en indirecte hypnose technieken. Dat maak deze opleiding uniek in zijn soort. Hierdoor ben je in staat om allerlei soorten clienten te helen, op allerlei gebieden.

Geavanceerde Hypnose

Je bezit aan het einde van de opleiding de ultieme mix van deze twee; directe en indirecte hypnose = geavanceerde hypnose.

Beide manieren werken zeer goed. Voor welke klacht en bij welke cliënt gebruik je welke vorm van hypnose.

Je legt een solide fundament, die je dan vervolgens kunt uitbreiden vanuit je eigen interesse gebied.

Denk bv aan reincarnatie, chronische ziektes, etc.

Wat heb ik een fijn hypnose seminar mee mogen maken met Miranda. Ik heb me verwonderd en genoten van alles wat er gebeurde

Froukje vd Velde

EEN UNIEKE HYPNOSE / HYPNOTHERAPIE OPLEIDING

De training zal volledig gestoeld zijn vanuit het werkveld. En dit is nog een unieke pijler van deze opleiding. Geen enkel instituut doet het op deze manier. De expertise van Miranda als hypnotherapeut met een ervaring van 15 jaar wordt volledig ingezet. Alle opleidingen die zij al die jaren gevolgd heeft, zijn door elkaar gehusseld en overgoten met haar eigen unieke succesvolle saus. Tel daarbij haar 15 jaar lange ervaring bij op en je hebt een kwalitatief hoogstaande opleiding te pakken.

15 Jaar praktijk ervaring

Deze training zal door Miranda zelf worden verzorgt en niet door externe trainers. Op deze manier is de kwaliteit gegarandeerd en ben jij er zeker van dat je een Top Hypnotherapeut gaat worden.

groepsfoto hypnose opleiding

Een magische Hypnose opleiding gevolgd bij Miranda. Veel mogen leren en mogen ervaren. Wat een vakdame is Miranda!

Wendy van Nimwegen

Kwaliteit en veilig leren werken als speerpunt

Als therapeut, trainer en mens vind Miranda het belangrijk dat de nieuwe lichting hypnotherapeuten weten wat ze doen. Je werkt tenslotte met mensen en hun brein. Prachtig, zinvol werk dat goed uitgevoerd moet worden.

Zij verteld je haar misstappen en successen

De misstappen die zij in het begin heeft gemaakt die blijven jouw bespaard. Ze worden gewoon met je gedeeld. Vanaf het moment waar ze begon tot waar ze nu staat.

Start met een enorme voorsprong

Na deze training kun je direct aan de slag in het werkveld en ben jij klaar om als hypnotherapeut het werkterrein succesvol te betreden. Er is heel veel vraag naar goed geschoolde hypnotherapeuten.

ZO ZIET MIJN HYPNOSE / HYPNOTHERAPIE TRAINING ERUIT

Dag 1. Geschiedenis, wat is hypnose, inductie en verdieper

Deze dag krijg je meer informatie over de geschiedenis van hypnose en leer je wat hypnose nu echt is. Hierna volgt er een uitleg of hoe het bewuste en onderbewuste brein werkt. Vervolgens ga je aan de slag hoe je op verschillende manieren iemand binnen 2 minuten in hypnose brengt en wat je kunt doen om deze persoon nog dieper in trance te brengen.

Dag 2. Transfenomenen, hypnose sessie, directe en indirecte hypnose

Hoe kun je zien hoe diep iemand in trance zit en welke problemen kun je dan aanpakken. Hoe bouw je een goed rapport op zodat jouw woorden ook daadwerkelijk binnenkomen in het onderbewuste brein. Wat is de opbouw van een hypnosesessie en waar moet je altijd rekening mee houden. 

Wat is direct- en indirecte hypnose en wanneer pas je directe toe en wanneer pas je indirecte toe.

Dag 3: Intake en suggestibiliteitstesten

Een intake is een essentiële stap voor het houden van een goeie hypnosesessie. Daar gaan we deze dag uitgebreid mee aan de slag. Is de intake perfect, dan is de hypnosesessie geslaagd.

Daarna ga je leren om te ontdekken wat voor persoon je voor je hebt zitten zodat je weet welke inductie en verdieper je het beste kunt toepassen voor een maximaal resultaat.

Dag 4: Abreaction, deductie, veranderwerk, suggestologie, ziektewinst, IMR

Een hele belangrijke de abreaction. Hoe moet je handelen mocht dit gebeuren tijdens een sessie.

Hoe weet je en kun je zien dat je met het veranderwerk (probleem oplossen waar iemand voor komt) kunt beginnen. Waar moet je op letten?

Deductie. Hoe breng je iemand terug in het hier en nu zodat alles verankert blijft in het onderbewuste brein, en het oude gedrag achterblijft in het verleden.

Wat voor soort suggesties zijn er? En wanneer pas je ze toe. Welke woorden/suggesties kun je geven, zodat het probleem direct op onderbewust niveau wordt aangepakt. 

Wat is ziektewinst en hoe kun je die tackelen.

Deze wordt vaak vergeten in opleidingen maar is een zeer belangrijk onderdeel. 93% Van de mensen die rondlopen met chronische en/of psychische klachten houden het onbewust zelf in stand.

IMR; Ideo motorische signalen. Direct praten met het onderbewuste en het probleem daar laten oplossen door het onderbewuste. Het onderbewuste weet tenslotte alles van het gedrag, normen en waarden, emoties en overtuigingen. Deze dag leer te praten met behulp van vingersignalen met het onderbewuste.

Dag 5: Deelpersonen

Werken met delen (partstherapie).

Een magische dag. Hier ga je ontdekken welke delen er zijn, waarom ze doen wat ze doen en hoe je ze kunt aanspreken. Denk eens aan. Perfectionist, controle, innerlijk kind, pleaser, criticus, drammer, etc.

Dag 6: Obsessoren/medereizigers

Deze dag gaan we aan de slag met meeliftende energieën (obsessor/medereiziger). Wat doen ze negatief of positief, hoe lang zijn ze er al, wanneer zijn ze erin gekomen, etc.

Dag 7, 8 en 9: Regressie:

Traumaverwerking in optima forma. Deze 3 dagen ga je leren hoe je trauma’s echt en volledig bij de bron effectief kunt oplossen, zodat direct de emotionele lading van die gebeurtenis(sen) wordt verwijderd. Oude emoties en gevoelens worden losgelaten en achtergelaten in het verleden.

Dag 10: Medische hypnose

Hoeveel mensen lopen er niet rond met chronische pijnklachten. Hypnose is het middel om dat aan te pakken. Deze dag leer je hoe je dat snel en effectief kunt doen. Daarnaast leer je wat de oorzaak is van chronische klachten.

Dag 11: Vergeving en innerlijk kind

Het kan zomaar gebeuren: dat er iets voorvalt, waardoor je diep gekwetst bent en bijvoorbeeld boosheid en/of verdriet ervaart.

Vergeving is een proces, dat bestaat uit drie stappen: bewustwording, voelen en loslaten. De eerste stap is weten: wat is me aangedaan? Stap 2, is er bereidheid om jezelf en de ander te vergeven. Stap 3 is de juiste trancestaat oproepen m.b.v. hypnose en de vergeving inzetten, zodat je in vrijheid je toekomst in kunt vliegen.

Als het innerlijk kind gehoord en geheeld word, vindt er eenheid plaats in lichaam, geest en ziel. Een hele mooie, emotionele en waardevolle dag.

Dag 12: Vervolg innerlijk kind en examen

We gaan door met Innerlijk Kind werk en in de middag mag je laten zien wat je geleerd hebt tijdens de opleiding.

Tijdens de opleiding zal er veel worden geoefend om ervoor te zorgen dat jij niet alleen jezelf heelt, maar ook weet hoe het is al je andere gaat helpen.

Deze opleiding heeft echt twee kanten.

 1. Je leert jezelf ontdekken en helen op onderbewust niveau.
 2. Je krijgt een fundament mee die zo sterk is, dat jij in staat bent om andere mensen met hypnose te helen.

Of je nu wilt werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en/of je wilt het gaan toepassen om andere mensen te helen, deze opleiding biedt het allebei.

Studiebelasting

Qua studiebelasting ligt het zwaartepunt van de opleiding vooral bij de opleidingsdagen zelf. Daarnaast dient er een reflectieverslag ingeleverd te worden. Hier zijn de meeste deelnemers in totaal gemiddeld 3 á 4 dagen mee bezig. Tussen de opleidingsdagen door dient er geoefend te worden in groepjes. Dit zorgt voor een succesvolle afronding van de opleiding.

 

12 DAGEN DIE JOU VEEL
GAAN OPLEVEREN

 • Je bent in staat om direct doeltreffende sessies te geven.
 • Je bent uniek in het geven van een hypnotherapie sessie omdat je naar de wortel van het probleem kunt gaan.
 • Je hebt een volle rugzak aan kennis en ervaring (veel oefenen en zelf ondergaan tijdens de training).
 • Je hebt een hoop “oude shit” bij jezelf opgeruimd.
 • Je praktijk gaat volstromen, vooral door de mond op mond reclame.

Je leert om jouw cliënten écht te begeleiden naar ongekende hoogtes

Deze 12 daagse is erop ingesteld, dat je aan het eind een therapeut bent die goed onderlegd is met de juiste tools om een cliënt te begeleiden zoals het therapeutisch hoort.

Geen kunstjes maar échte hypnosetherapie

Niet het aanleren van hypnose door gebruik te maken van scripts maar het echte werkt. We gaan therapeutisch werken en echt de diepte in.

Wauw wauw wauw, wat een prachtige vrouw met heel veel kennis en humor! Miranda weet je nog meer te interesseren en gefascineerd te raken over hypnose!! Je gaat helemaal mee in haar flow en bam…. Je bent om en verkocht!

Omira Schoop

 DE OPLEIDING START IN JANUARI 2024

Vrijdag 5 januari 2024

Zaterdag 6 januari 2024

Zondag 7 januari 2024

Vrijdag 26 januari 2024

Zaterdag 27 januari 2024

Zondag 28 januari 2024

Zaterdag 16 maart 2024

Zondag 17 maart 2024

Donderdag 4 april 2024

Vrijdag 5 april 2024

Zaterdag 6 april 2024

Zondag 7 april 2024

JOUW INVESTERING

Voor deze levensveranderende opleiding bedraagt jouw investering slechts € 2495,-

Om het nog makkelijker te maken, is betaling in termijnen mogelijk. Neem daarvoor contact op met laura@mirandameiners.nl

FAQ:  VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe groot zijn de groepen?

Elke groep heeft maximaal 50 deelnemers. Er is een hoofdtrainer en daarnaast wordt er gewerkt met assistent-trainers. Zo garanderen wij een persoonlijke begeleiding en aanpak!

Kun je met elke achtergrond deze opleiding beginnen?

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig, maar wel een HBO werk-en denkniveau.

Kan ik na de training hypnose inzetten om zelfstandig een hypnosesessie te geven?

Ja, absoluut. Dat is na deze hypnose/hypnotherapie opleiding zeker mogelijk. Na deze opleiding kun jij je verder door ontwikkelen via de Hypnose Master trainingen. Het vak van hypnotherapeut is ontzettend veelzijdig.

Bij de hypnose/hypnotherapie opleiding is het volgende inbegrepen

 • Een uitgebreide opleidingsklapper (fysiek).
 • Koffie en thee. Een veilige, respectvolle, familiare plek om te werken aan je ontwikkeling.
 • Werken met een trainer die volledig up-to-date is met de nieuwste inzichten en technieken uit het werkveld en heel veel praktijkervaring heeft.
 • Certificaat van deelname