12 DAAGSE OPLEIDING HYPNOSE / HYPNOTHERAPIE (2024)

KTNO accreditatie hypnose opleiding

Er is veel spraakverwarring rondom hypnose en hypnotherapie. Hypnose is het proces om een persoon in hypnose / trance te brengen. Hierna volgt de hypnotherapie als middel tegen psychische, chronische en lichamelijke klachten.

Je leert hoe je mensen helpt, zodat ze niet terugvallen in oude patronen

Hypnotherapie werkt met het onderbewuste brein. Dit brein bevat gedachten, gevoelens, overtuigen en herinneringen waar we ons niet bewust van zijn. Eigenlijk draait het elke dag zijn/haar programma’s af. Deze programma’s kun je onder hypnose her-programmeren.

Je leert krachtige technieken

Krachtige technieken om iemand in hypnose te brengen is een onmisbaar onderdeel van deze training. Testen op welk niveau iemand is in hypnose en hoe je met behulp van directe suggesties problemen oplost.

Je leert oorzaken achterhalen en problemen blijvend op te lossen

Met hypnotherapie bedoel ik het totale proces van iemand in hypnose brengen en daarbij door middel van therapie zoals bijvoorbeeld delenwerk, universele therapie, regressietherapie, op zoek gaan naar de oorzaak van een probleem om het daarna te helen.

“Dat dit allemaal mogelijk is. Bewust is het niet altijd te bevatten maar onbewust…. Magische ervaring. Dit zet mijn praktijk  op de kaart”

LEREN VERANDERINGEN VERANKEREN
IN HET ONDERBEWUSTZIJN

Krachtige en blijvende veranderingen teweegbrengen

Wil je blijvende veranderingen verankeren in het onderbewuste en wil je dat inzetten in je eigen leven en dat van anderen? Dagdroom je ervan om hypnotherapeut te worden en je skills in te zetten om mensen (of jezelf) te helen van lichamelijke, psychische en/of chronische klachten? Dan is deze Hypnose/hypnotherapie opleiding precies wat jij zoekt.

Hoe kies je de juiste hypnose / hypnotherapie opleiding

Vaak krijgen we de vraag voorgelegd: Hoe kies je een hypnoseopleiding? Waarom zouden we voor deze kiezen? En inderdaad, als je een hypnoseopleiding wilt gaan volgen, dan is er een ruim aanbod en hoe maak je dan een overwogen keuze.

Het ultieme pluspunt?

Je gaat aan de slag met directe- en indirecte hypnose technieken. Dat maak deze opleiding uniek in zijn soort. Hierdoor ben je in staat om allerlei soorten clienten te helen, op allerlei gebieden.

Geavanceerde Hypnose

Je bezit aan het einde van de opleiding de ultieme mix van deze twee; directe en indirecte hypnose = geavanceerde hypnose.

Beide manieren werken zeer goed. Voor welke klacht en bij welke cliënt gebruik je welke vorm van hypnose.

Je legt een solide fundament, die je dan vervolgens kunt uitbreiden vanuit je eigen interesse gebied.

Denk bv aan reincarnatie, chronische ziektes, etc.

Wat heb ik een fijn hypnose seminar mee mogen maken met Miranda. Ik heb me verwonderd en genoten van alles wat er gebeurde

Froukje vd Velde

EEN UNIEKE HYPNOSE / HYPNOTHERAPIE OPLEIDING

De training zal volledig gestoeld zijn vanuit het werkveld. En dit is nog een unieke pijler van deze opleiding. Geen enkel instituut doet het op deze manier. De expertise van Miranda als hypnotherapeut met een ervaring van 15 jaar wordt volledig ingezet. Alle opleidingen die zij al die jaren gevolgd heeft, zijn door elkaar gehusseld en overgoten met haar eigen unieke succesvolle saus. Tel daarbij haar 15 jaar lange ervaring bij op en je hebt een kwalitatief hoogstaande opleiding te pakken.

15 Jaar praktijk ervaring

Deze training zal door Miranda zelf worden verzorgt en niet door externe trainers. Op deze manier is de kwaliteit gegarandeerd en ben jij er zeker van dat je een Top Hypnotherapeut gaat worden.

groepsfoto hypnose opleiding

Een magische Hypnose opleiding gevolgd bij Miranda. Veel mogen leren en mogen ervaren. Wat een vakdame is Miranda!

Wendy van Nimwegen

Kwaliteit en veilig leren werken als speerpunt

Als therapeut, trainer en mens vind Miranda het belangrijk dat de nieuwe lichting hypnotherapeuten weten wat ze doen. Je werkt tenslotte met mensen en hun brein. Prachtig, zinvol werk dat goed uitgevoerd moet worden.

Zij verteld je haar misstappen en successen

De misstappen die zij in het begin heeft gemaakt die blijven jouw bespaard. Ze worden gewoon met je gedeeld. Vanaf het moment waar ze begon tot waar ze nu staat.

Start met een enorme voorsprong

Na deze training kun je direct aan de slag in het werkveld en ben jij klaar om als hypnotherapeut het werkterrein succesvol te betreden. Er is heel veel vraag naar goed geschoolde hypnotherapeuten.

ZO ZIET MIJN HYPNOSE / HYPNOTHERAPIE TRAINING ERUIT

Dag 1. Geschiedenis, wat is hypnose, inductie en verdieper

Verdiep je in de fascinerende wereld van hypnose tijdens deze boeiende dag, waar je wordt ondergedompeld in de rijke geschiedenis van hypnose en ontdekt wat hypnose werkelijk inhoudt. Je krijgt een grondige uitleg over de werking van zowel het bewuste als het onderbewuste brein, waardoor je een dieper begrip ontwikkelt van de mechanismen achter hypnose. 

Na deze inleidende fase ga je hands-on aan de slag. Leer krachtige technieken waarmee je iemand binnen slechts 2 minuten in hypnose kunt brengen.

Maar dat is nog niet alles; we gaan verder en verkennen manieren om deze hypnotische staat te verdiepen, waardoor je ontdekt hoe je de trance naar een nog dieper niveau kunt tillen. Praktische vaardigheden en effectieve methoden worden met enthousiasme gedeeld, zodat je direct toepasbare tools hebt om je hypnosevaardigheden te versterken.

Dag 2. Transfenomenen, hypnose sessie, directe en indirecte hypnose

Leer niet alleen hoe je kunt zien hoe diep iemand in trance is, maar ook welke problemen je kunt aanpakken in deze staat. Ontwikkel de kunst van het opbouwen van een sterk rapport, zodat jouw woorden doordringen tot het onderbewuste brein met maximale impact.

Duik in de structuur van een effectieve hypnosesessie en ontdek essentiële overwegingen die je altijd in gedachten moet houden. Ontgrendel het verschil tussen directe en indirecte hypnose en leer wanneer je welke methode toepast.

Dag 3: Intake en suggestibiliteitstesten

Leer de kunst van een perfecte intake, want een goede start is het halve werk. Ontdek hoe je de persoon voor je analyseert, zodat je de ideale inductie en verdieping kunt kiezen voor maximaal resultaat.

Dag 4: Abreaction, deductie, veranderwerk, suggestologie, ziektewinst, IMR

Abreaction Beheersing: Leer doeltreffend omgaan met abreaction, een cruciale vaardigheid voor hypnotherapeuten. Ontdek hoe je rustig en effectief kunt handelen mocht dit zich voordoen tijdens een sessie, om de cliënt veilig te begeleiden. 

Start Veranderwerk: Ontwikkel het inzicht om te herkennen wanneer je klaar bent om aan het veranderwerk te beginnen. Ontdek subtiele signalen die aangeven dat de tijd rijp is, zodat je gericht en effectief problemen kunt aanpakken. 

Deductie voor Verankering: Leer hoe je cliënten terugbrengt naar het heden na diepe trance, zodat de veranderingen verankerd blijven in het onderbewuste. Ontwikkel vaardigheden om oude patronen in het verleden te laten, terwijl de nieuwe gedragspatronen stevig in het hier en nu blijven.

Krachtige Suggesties: Ontdek verschillende soorten suggesties en leer wanneer en hoe je ze het beste toepast. Verken de juiste woorden en suggesties die direct het onderbewustzijn aanspreken, waardoor problemen op diep niveau worden aangepakt.

Ziektewinst Aanpakken: Duik in het belangrijke, maar vaak over het hoofd geziene, concept van ziektewinst. Begrijp hoe 93% van mensen met chronische en/of psychische klachten onbewust bijdraagt aan het in stand houden ervan, en leer strategieën om dit te tackelen.

IMR 

Ontdek de geheime taal van het onderbewuste met IMR (Ideomotorische Reacties). Je leert direct te communiceren met het krachtige onderbewuste en problemen oplossen op het diepste niveau.

Je maakt kennis met Ideomotorische Signalen, waardoor je met behulp van subtiele vingersignalen een dialoog aangaat met het onderbewuste. Ontdek de kunst van het praten met het onderbewuste en laat het zijn diepgaande kennis inzetten om problemen op te lossen. 

Dag 5: Deelpersonen

Tijdens deze dag leer je over “delen” – verschillende kanten van jezelf die invloed hebben op je gedrag en emoties. Denk aan o.a. bekende ‘delen’ zoals de perfectionist, de controleur, het innerlijke kind, de pleaser, de criticus, en de doorzetter.

Het is als het ontgrendelen van geheime kamers in je eigen geest. Stel je voor dat je meer begrip krijgt voor waarom je soms zo kritisch bent naar jezelf, waar die drang naar perfectie vandaan komt, of waarom je altijd de controle wilt houden.

Deze magische dag biedt inzichten en tools om effectief te communiceren met deze delen. Ontdek hoe je ze kunt aanspreken, begrijpen en harmoniseren.

Dag 6: Obsessoren/medereizigers

Vandaag duiken we diep in de wereld van meeliftende energieën, ook wel bekend als obsessoren of medereizigers. Ontdek hoe deze energieën zowel positief als negatief je leven beïnvloeden. We onderzoeken hun doelen, hun invloed, en hoe lang ze al met je meereizen. 

Samen gaan we in op vragen als: Wat drijft deze energieën aan? Wanneer zijn ze voor het eerst verschenen in je leven? Wat is hun impact op je emoties en gedrag? Deze dag biedt niet alleen begrip, maar ook praktische inzichten over hoe je met deze energieën kunt omgaan.

Dag 7, 8 en 9: Regressie:

De ultieme benadering voor traumaverwerking. Leer effectieve methoden om trauma’s direct en volledig bij de bron op te lossen, waardoor de emotionele lading van deze gebeurtenissen onmiddellijk verdwijnt.

Deze intensieve dagen zijn gewijd aan het begrijpen en aanpakken van trauma op een diepgaand niveau. Ontdek hoe je oude emoties en gevoelens kunt loslaten en achterlaten in het verleden. Je leert niet alleen hoe je de wonden heelt, maar ook hoe je de blijvende kracht van herstel kunt ontgrendelen.

Dag 10: Medische hypnose

Ontdek hoe hypnose een krachtig middel is om chronische pijnklachten aan te pakken, en leer hoe je dit snel en effectief kunt doen.

Deze dag is gewijd aan het begrijpen van de oorzaken van chronische klachten en het aanleren van praktische vaardigheden om met hypnose gericht te interveniëren. Verbreed je inzicht in de relatie tussen de geest en het lichaam, en ontdek hoe hypnose een brug kan slaan naar verlichting van pijn.

Dag 11: Vergeving en innerlijk kind

Vergeving:

Een emotionele en transformerende dag gewijd aan vergeving en het innerlijke kind. Soms gebeuren er dingen die diepe wonden achterlaten, waardoor gevoelens van boosheid en verdriet ontstaan. Ontdek het krachtige proces van vergeving in drie stappen: bewustwording, voelen en loslaten. 

 1. Is het bewust worden van wat je is aangedaan.
 2. Vraagt om de bereidheid om zowel jezelf als de ander te vergeven.
 3. Betreft het oproepen van de juiste trancestaat met behulp van hypnose, waarin vergeving diep kan plaatsvinden. Dit stelt je in staat om met vrijheid je toekomst tegemoet te treden. 

Innerlijk kind:

Als we het innerlijke kind erkennen en helen, ontstaat er eenheid tussen lichaam, geest en ziel. Deze dag biedt een prachtige, emotionele en waardevolle ervaring ter bevordering van innerlijke heling en groei. Stap binnen in een dag van inzicht, vergeving en het omarmen van het kostbare innerlijke kind.

Dag 12: Vervolg innerlijk kind en examen

Dompel jezelf verder onder in het Innerlijk Kind werk en bereid je voor op een bijzondere middag waarin je kunt laten zien wat je hebt geleerd tijdens de opleiding.

In de ochtend verdiepen we het Innerlijk Kind proces en in de middag richten we ons op de praktische toepassingen en neem jij je certificaat in ontvangst..

Tijdens de opleiding zal er veel worden geoefend om ervoor te zorgen dat jij niet alleen jezelf heelt, maar ook weet hoe het is al je andere gaat helpen.

Deze opleiding is uniek omdat het twee krachtige aspecten omvat.

Enerzijds leer je jezelf op een diepgaand onderbewust niveau ontdekken en helen. Anderzijds biedt het een solide fundament waarmee je anderen kunt helpen met behulp van hypnose. Tijdens de opleiding zullen we intensief oefenen, zodat je niet alleen jouw eigen groei bevordert, maar ook de vaardigheden ontwikkelt om anderen te begeleiden.

Of je nu jouw persoonlijke ontwikkeling wilt versterken of hypnose wilt inzetten om anderen te helpen, deze opleiding biedt beide perspectieven. Het is een unieke kans om niet alleen jezelf te transformeren, maar ook om de kracht van hypnose te gebruiken voor het welzijn van anderen.

Sta klaar voor een opleiding die zowel verdieping als empowerment biedt.

Studiebelasting

De studiebelasting van deze opleiding concentreert zich voornamelijk op de opleidingsdagen zelf, waar de kern van het leerproces plaatsvindt. Daarnaast wordt van de deelnemers verwacht dat zij een reflectieverslag indienen, waar gemiddeld 3 á 4 dagen aan wordt besteed. Tussen de opleidingsdagen door is het essentieel om in groepen te oefenen. Dit praktische aspect draagt aanzienlijk bij aan een succesvolle afronding van de opleiding.

Met de nadruk op de interactieve opleidingsdagen, de reflectieve component en de praktijkgerichte groepsoefeningen wordt een uitgebalanceerd leertraject geboden. De combinatie van theoretische kennis en hands-on praktijkervaring creëert een robuuste basis voor deelnemers om hun hypnosevaardigheden te ontwikkelen en te verfijnen. Bereid je voor op een boeiende reis naar persoonlijke en professionele groei.

12 DAGEN DIE JOU VEEL
GAAN OPLEVEREN

 • Je bent in staat om direct doeltreffende sessies te geven.
 • Je bent uniek in het geven van een hypnotherapie sessie omdat je naar de wortel van het probleem kunt gaan.
 • Je hebt een volle rugzak aan kennis en ervaring (veel oefenen en zelf ondergaan tijdens de training).
 • Je hebt een hoop “oude shit” bij jezelf opgeruimd.
 • Je praktijk gaat volstromen, vooral door de mond op mond reclame.

Je leert om jouw cliënten écht te begeleiden naar ongekende hoogtes

Deze 12 daagse is erop ingesteld, dat je aan het eind een therapeut bent die goed onderlegd is met de juiste tools om een cliënt te begeleiden zoals het therapeutisch hoort.

Geen kunstjes maar échte hypnosetherapie

Niet het aanleren van hypnose door gebruik te maken van scripts maar het echte werkt. We gaan therapeutisch werken en echt de diepte in.

Wauw wauw wauw, wat een prachtige vrouw met heel veel kennis en humor! Miranda weet je nog meer te interesseren en gefascineerd te raken over hypnose!! Je gaat helemaal mee in haar flow en bam…. Je bent om en verkocht!

Omira Schoop

DATA OPLEIDING 2024

Opleidingstijden: 10:00 – 17:00 (sommige dagen kunnen uitlopen tot 18:00)

DEEL 1
vrijdag 24 mei 2024
zaterdag 25 mei 2024
zondag 26 mei 2024

DEEL 2
vrijdag 7 juni 2024
zaterdag 8 juni 2024
zondag 9 juni 2024

DEEL 3
Vrijdag 5 juli 2024
zaterdag 6 juli 2024
zondag 7 juli 2024

DEEL 4
Vrijdag 19 juli 2024
zaterdag 20 juli 2024
zondag 21 juli 2024

JOUW INVESTERING

Voor deze levensveranderende opleiding bedraagt jouw investering slechts € 2795,- 

Ontdek het gemak van eenvoudig betalen in termijnen! Het is nog nooit zo makkelijk geweest om datgene te krijgen wat je wilt. Neem simpelweg contact met ons op en ontdek hoe flexibel we zijn. Jouw droomtoekomst wacht op je – betaal in termijnen en maak het mogelijk. Stuur een mail naar: laura@mirandameiners.nl voor meer informatie.

CRKBO geregistreerd docent logo

CRKBO: Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs bestaat uit een Register Instellingen en Register Docenten. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

KTNO accreditatie hypnose opleiding

KNTO: Staat voor Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen. Met andere woorden, binnen de complementaire zorg waarborgen zij de kwaliteit van cursussen en opleidingen.

FAQ:  VEEL GESTELDE VRAGEN

Hoe groot zijn de groepen?

Elke groep heeft maximaal 50 deelnemers. Er is een hoofdtrainer en daarnaast wordt er gewerkt met assistent-trainers. Zo garanderen wij een persoonlijke begeleiding en aanpak!

Kun je met elke achtergrond deze opleiding beginnen?

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig, maar wel een HBO werk-en denkniveau.

Kan ik na de training hypnose inzetten om zelfstandig een hypnosesessie te geven?

Ja, absoluut. Dat is na deze hypnose/hypnotherapie opleiding zeker mogelijk. Na deze opleiding kun jij je verder door ontwikkelen via de Hypnose Master trainingen. Het vak van hypnotherapeut is ontzettend veelzijdig.

Bij de hypnose/hypnotherapie opleiding is het volgende inbegrepen

 • Een uitgebreide opleidingsklapper (fysiek).
 • Koffie en thee. Een veilige, respectvolle, familiare plek om te werken aan je ontwikkeling.
 • Werken met een trainer die volledig up-to-date is met de nieuwste inzichten en technieken uit het werkveld en heel veel praktijkervaring heeft.
 • Certificaat van deelname