Moeders zijn ook maar mensen

Als moeder moet je altijd maar voor alles en iedereen klaarstaan. Perfectionisme ligt op de loer en bij het verliezen van “controle” raak je oververhit.

“Hier doe ik het allemaal voor: Lieve Miranda, Ik wil je zooooo graag bedanken voor je hulp. Ik heb geen buikpijn meer en hoef niet steeds naar de wc. Dat hypnose zoveel kan doen. Thnxxxx.

Miranda Meiners

Echt, dat is zo ontzettend herkenbaar en je bent niet de enige.

  • Heb je last van stress of spanningen?

  • Voel jij jezelf vaak afwezig, vermoeid of verzwakt?

  • Verliest je snel jouw goede humeur?

  • Ben je ‘s-morgens doodmoe als je uit bed stapt?

  • Voel je je ongemakkelijk, nerveus als het niet volgens planning gaat?

Wat het beste middel is om stress tegen te gaan, verschilt sterk per persoon. De één ontspant van yoga, de ander voelt zich beter bij ademhalingsoefeningen, bewegen, voeding of meditatie.

Deze middelen integreren in je leven is prima maar het neemt niet de echte oorzaak weg. In een werksituatie kan hoge werkdruk, gecombineerd met een tekort aan sturingsmogelijkheden een rol spelen. Ook de verhouding tussen inzet en beloning, een gebrek aan sociale ondersteuning of onrechtvaardigheid zijn mogelijke factoren. De “eeuwige” strijd met je pubers is ook een situatie die je niet kunt uitsluiten. Dergelijke vaak voorkomende ‘stressoren’ zijn ook te vertalen naar een thuissituatie.

Door het inroepen van professionele hulp krijg je jouw oorzaak van stress helder. Samen met mij als ga je hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden. Je krijgt mentale rust doordat je je niet meer focust op zaken waar je toch niets aan kunt veranderen. Je gaat werken aan aspecten waar je wel een positieve invloed op kunt uitoefenen.

Als vakspecialist met Plato normering ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging BATC en worden mijn consulten via de aanvullende verzekering vergoed.

Miranda Meiners, www.Empower.coach

Expert, ervaringsdeskundige, moeder en StressCoach/PsychoTherapeut

Wil je reageren of heb je een vraag?

1 + 1 =