“NEE! Hypnose is niet gevaarlijk.”

Miranda Meiners

Het gebruik van hypnose is veilig in de juiste handen.

De fysieke ‘gevaren’ van hypnose schuilen in het moraal, ethiek, kennis en professionaliteit bij de hypnotherapeut.

Een professionele hypnotiseur heeft een jarenlange opleiding achter de rug en begeleid je zo veilig naar een heerlijke staat van hypnose.

Je zit altijd in hypnose

Hypnose is een diepe meditatieve toestand waarin je begeleid wordt in een reis door je onbewuste en onderbewuste. Vergelijkbaar met dromen, maar dan terwijl je wakker bent. Welke vormen zijn er en wat levert het je op?

Eigenlijk zit je de hele dag in hypnose. Je staat er mee op en je gaat er mee naar bed. Hypnose is niks anders dan programma’s in je onbewuste en onderbewuste brein. 93% van je dagelijkse bezigheden sta je niet bij stil, het gebeurd gewoon. Het gaat automatisch. Denk eens aan:

  • Ademhalen
  • Kloppen van je hart
  • Knipperen van je ogen
  • Auto rijden
  • Lopen
  • Schrijven
  • Schreeuwen tegen de kinderen
  • Keel die dicht knijpt als je iets wilt zeggen in een vergadering
  • De zak chips die “opeens” leeg is
  • Enz………

Onbewust doe je dus van alles de hele dag door. Het is maar goed dat je deze automatische programma’s hebt anders zou je de hele dag bezig zijn met wat je doet. Doodvermoeiend.

Je moet er toch niet aan denken dat je aan het autorijden bent en de hele tijd bezig met elke handeling die je moet doen om voorruit te komen! Dat is doodvermoeiend.

Zie je onbewuste brein als een grote harde schijf. Daar staan je programma’s opgeslagen die erin zijn gezet vanaf je geboorte tot aan je 7de levensjaar.

Als je als kind bent gepest bent, niet gezien werd door bv een van je ouders, dan laat dat wonden achter. Dat voelt super vervelend en je gaat je als kind beschermen door je aan te passen. Je gaat ontzettend je best doen

om erbij te horen. Je leert jezelf dus aan om je aan te passen zodat het “veilig” voor je voelt. Dit blijf je doen in je verdere leven, aanpassen aan de omgeving.

Geen nee kunnen zeggen.

  • Buikpijn als je iets belangrijks moet doen.
  • Migraine aanvallen omdat je iedereen te vriend wil houden.
  • Geen afscheid nemen van mensen die niet bij je passen.Relaties aangaan die je vergiftigen.
  • Niet kunnen spreken in het openbaar.

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

“Hou altijd in je achterhoofd; Je bent er niet mee geboren. Je hebt het jezelf aangeleerd.”

Miranda Meiners

Het is een programma wat erin is gezet om je te beschermen, alleen werkt het niet meer voor je. Iets wat je jezelf hebt aangeleerd, kun je ook weer afleren. Gedrag en emoties zijn gebaseerd op wat je hebt geleerd als kind.

Onder hypnose herschrijf je dus eigenlijk je harde schijf waardoor je geen last meer hebt van dat oude gevoel en gedrag waar je al zo lang mee loopt rond te zeulen.

Waar kun je hypnose voor gebruiken

Hypnotherapie kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten met als doel deze te verminderen of op te lossen. Maar ook bij verbeteren en versterken van (sport/leer) prestaties en van gevoelens die zijn weggestopt.

Denk eens aan: burn-out, angst, fobie, verslaving, dwanggedachten, gewichtsproblematiek, slaapstoornissen, trauma, depressie, onzekerheid, leerproblemen, ingesleten patronen, lage eigenwaarde, tics en perfectionisme. Maar ook in het geval van veel lichamelijk leed kan het uitkomst bieden, zoals bij allergieën, Prikkelbare Darm Syndroom, migraine, zwak immuunsysteem, chronische (terugkerende) pijn en oorsuizen.

Voor wie is hypnotherapie geschikt

Er zijn geen speciale eigenschappen nodig om in trance te kunnen raken en deze methode is daarom voor vrijwel iedereen geschikt.

Ook voor kinderen is de werkwijze met verbeelding heel erg geschikt. Door middel van verhalen, sprookjes, fantasie (imaginatie) zijn goede resultaten te bereiken.

Effectiviteit van Hypnose

Emeritus-hoogleraar neurologie Marinus Vermeulen (actief bij de Nederlandse Vereniging tegen Kwakzalverij) las met stijgende verbazing over hypnose. ‘Op grond van alles wat een UvA-hoogleraar weet over buikpijn en hypnose concludeert hij dat hypnose niet kan werken. Hij doet een experiment, kijkt naar de uitslag en veegt al zijn vroegere kennis weg.’ Hypnose werkt!

Neurobiologen zijn er steeds sterker van overtuigd dat hypnotherapie een wetenschappelijk fenomeen is.

Artsen, psychiaters en fysiotherapeuten verwijzen steeds vaker door naar ervaren hypnotherapeuten.

 

“Hypnose is snel, effectief en veilig.”

Miranda Meiners

Specialist Hypnotherapie

Als specialist in hypnotherapie heb ik al duizenden mensen geholpen. Waarbij ik zelfredzaamheid bij cliënten heel belangrijk vindt. Je doet het namelijk zelf. Het lichaam is een geavanceerde machine. Als je er goed voor zorgt en op de juiste knoppen drukt, gaat het precies doen wat jij wilt.

Stel je eens voor; Een leven zonder emotionele en/of lichamelijke pijn binnen handbereik.

Wil je reageren of heb je een vraag?

3 + 3 =