Blijvend beter door hypnose. Feit of Fabel

Het Medisch Universitair Centrum (AMC) heeft samen met het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein de werking van hypnose onderzocht.

Prof. dr. Marc Benninga zegt over hypnose: “Waarom dat zo werkt, weet nog niemand. Maar dat is geen reden om hypnotherapie terzijde te schuiven. ‘Er zijn zoveel dingen die gewoon niet te begrijpen zijn. Stel dat je obstipatie hebt, en je gebruikt twee jaar lang een laxeermiddel. Daarna stop je ermee en vervolgens kun je ineens gewoon poepen. Ik heb geen idee hoe dat komt, maar dat doet niets af aan de bruikbaarheid van de behandeling!

“Hier doe ik het allemaal voor: Lieve Miranda, Ik wil je zooooo graag bedanken voor je hulp. Ik heb geen buikpijn meer en hoef niet steeds naar de wc. Dat hypnose zoveel kan doen. Thnxxxx.

Miranda Meiners

Waarom werkt hypnose?

Er zijn legio positieve resultaten op het gebied van angst, acute en chronische pijn en psychosomatische ziekten. ‘Er is een bekend verhaal over een kind dat zich moest voorbereiden op een beenmergpunctie. Dat is een ontzettend pijnlijke prik. De hypnotherapeut nam het kind toen mee naar de manege, waar het zich zo concentreerde op het verzorgen van die paarden, dat het die prik niet eens gevoeld heeft. Kennelijk kun je door concentratie met je verstand de pijnbeleving uitschakelen.’ Dat lijken verschillende MRI-studies ook uit te wijzen. ‘In die onderzoeken worden hypnotische suggesties gegeven, vervolgens zie je de pijncentra deactiveren.’

Ik ben van nature een ontzettende scepticus. Eerst wil ik het zelf ontdekken voordat ik het geloof. Als gecertificeerd therapeut is het van belang dat je studies blijft volgen. Ik ben een opleiding tot international gecertificeerd hypnotherapeut gaan doen. Tijdens de studie ga je zelf ook een aantal maal onder directe hypnose. Het is echt verbluffend wat je kunt bereiken. Ik ben echt om. Van kinds af aan kan ik niet poepen als ik een paar dagen van huis ben. 1 Sessie en ik ben ervan af. Echt, ik ben flabbergasted en dat gebeurd niet snel!

  • Mijn zelfvertrouwen is enorm toegenomen door hypnose.

  • Een vriendin vecht haar hele leven al tegen de kilo’s en suikerbehoefte. 2 Sessies en ze is er echt vanaf. Zonder Jo-Jo effect en zonder stemmingswisselingen en eetbuien.

  • Een jongen van 16 jaar had last van ADD en concentratie. 2 Sessies en zijn rust en concentraties is omhoog geschoten.

  • Een vrouw van 35 jaar wilde stoppen met roken maar het lukte niet. 1 Sessie en ze is ervan af zonder ontwenningsverschijnselen.

  • Een cliënt met het prikkelbare darmsyndroom heeft 2 sessies gehad en ze gaat weer fluitend door het leven.

Zo zijn er nog legio voorbeelden te geven. Alle psychische aandoeningen zijn op te lossen met hypnose. Met hocus pocus heeft de toegepaste hypnotherapie weinig te maken: je wordt niet in trance gebracht om vervolgens rond te rennen als een kip. Het gaat niet om de hypnose die je ziet op tv, waarin een hypnotiseur de controle overneemt. De toestand waarin je als cliënt wordt gebracht, lijkt meer op een staat van volledige ontspanning, dagdromen.’ Tijdens de sessie heb je de volledige controle over jezelf.

Wacht niet langer en ga voor blijvend, snel en effectief resultaat. Het intakegesprek is gratis en de sessie komt voor vergoeding via de verzekeraar in aanmerking.

Tot ziens in mijn praktijk

Miranda Meiners

Beroepscoach (BATC) | Hypnotherapeut Paramedisch Natuurkundig Therapeut Vergoeding via verzekeraar/PGB/werkgever mogelijk

Empower Coach | www.empower.coach | 06-80118272

5 + 11 =